Vad kan jag göra för att vårda mitt lockiga hår?

Om du har naturligt lockigt hår gäller det att ta hand om det lite extra. Det kan vara att välja rätt håraccessoarer till noggrant utvalda hårvårdsprodukter i duchen. Vi har valt att lyfta fram några tips som kan vara värda att testa om du har lockigt hår som du uppelever lätt blir trassligt, frissigt och slitet.

Välj hårvård från Living Proof

Living Proof Perfect Hair Day Night Cap Overnight Prefector är en hårinpackning som du sover med. Den ger ditt hår den skönhetssömn som behövs, för att sedan vakna upp på morgonen med starkare och glansigare hår. Produkten ska appliceras i torrt hår och behöver inte tvättas ur på morgonen.

Vårdande accessoarer för håret

Välj bort hårsnoddarna som sliter på håret och välj en scrunchie i silke istället. Till skillnad från traditionella snoddar som kan slita på håret kommer en scrunchie istället vårda håret och kapsla in fukten, samtidigt som du kan styla det i en snygg frisyr.

Ett annat hett tips som är vårdande för håret är ett sidenörngott. Vi tycker att det är dags att byta ut de gamla örngotten i bomull till snygga och lyxiga örngott i silke! Och det är inte bara för att det är snyggare, utan även vårdande för både huden och håret. Materialet suger inte åt sig fukten som finns och du kommer dessutom vakna upp med ett mindre frissigt hår än vanligt. Likaså är det för huden, istället för att örngottet suger upp din kvällsrutin i ett tafs kommer den istället vara ett skydd för huden för att hudvården inte ska försvinna någon annanstans än in i huden under natten när du sover.

Med dessa tips kommer du komma långt, men det är även viktigt att försöka dra ner på användningen av värmeverktyg och andra produkter som sliter på håret.