Experternas råd kring vård – för håret

Som expert på styling och hårvård (ni som sett mina vloggar och CV vet vad jag pratar om) kan jag säga att det är viktigt att skydda ditt hår oavsett vilken typ av karriär du har. Som cosplayare, fotomodell eller internetkändis, kan du utsättas för olika typer av stylingmetoder och produkter som kan skada ditt hår på lång sikt.

Att skydda ditt hår innebär att du tar hand om det genom att använda produkter som är milda och vårdande. Vad är då milda och vårdande? Jadu kompis, det undrar jag också ibland. Men det jag lärt mig genom åren är: Detta kan inkludera att använda en hårmask regelbundet för att ge näring och fukt till ditt hår, samt att undvika att använda heta stylingverktyg. Plattång och locktång för ofta är lika med döden för rötterna. Och du vet väl att hår liksom… brinner, om man är oförsiktig? Yeah. Du kan också skydda ditt hår genom att använda en hårskyddande spray innan du stylar ditt hår med värme.

Några av mina favoritprodukter för att skydda håret inkluderar:

  1. Moroccanoil Treatment – en olja som ger näring och skyddar håret från värme och andra yttre påverkningar. Typ jämförbart med återfuktande balsam.
  2. Olaplex Hair Perfector No. 3 – en hårmask som reparerar och stärker skadat hår. Funkar nästan som en bra texture spray.
  3. Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo – ett torrshampo blond som absorberar överflödig olja och ger håret en fräsch look mellan tvättar.
  4. Bumble and bumble Hairdresser’s Invisible Oil Heat/UV Protective Primer – en spray som skyddar håret från värme och UV-strålar.

Att skydda ditt hår är en viktig del av att ta hand om din övergripande hälsa och, liksom, det kommer se så mycket bättre ut. Så se till att ge ditt hår den vård och uppmärksamhet det förtjänar!